Linux

 

De volgende instructies gaan ervan uit dat u al beide netwerkkaarten hebt genstalleerd en dat u alles al zo hebt ingesteld dat het mogelijk is te internetten op die Linux PC (op zich al een hele klus bij sommige kaarten :).

Open in Linux met een tekstverwerker (EMACS bijvoorbeeld) het bestand

/etc/sysconfig/network

en zoek vervolgens naar de regel met FORWARD_IPV4="no"  en verander dit in
FORWARD_IPV4="yes"

Daarna moet u een terminal venster openen (in de GUI) of direct achter de prompt het volgende intikken:

ipchains -P forward DENY
ipchains -A forward -s 192.168.0.0/255.255.255.0 -j MASQ

De andere PC's kunnen nu een verbinding met het internet maken. De DNS IP-adressen op die PC's moeten gelijk zijn aan de nummers die u van uw provider heeft gekregen.

Ik ben bepaald geen Linux expert zoals u ziet :(... op het internet staat trouwens ook alles wat u ooit weten wilt... elders wordt het trouwens veel beter uitgelegd... maar dit is alvast iets om te proberen (bij mij werkte het).


Per e-mail wees Roland G. van Leusden mij op het bestaan van een Linuxrouter, meer informatie is te vinden op www.freesco.org


Nog een wellicht interessante tip komt van Henk B. uit Bunnik ! Hij gebruikt zelf een fli4l linuxouter ( http://www.fli4l.de ) en die kan hij beslist aanraden. Zeer simpel voor ISDN, ADSL en kabelinternet. Je hebt geen HD of zo nodig maar alleen een 486 met 16 MB geheugen en 2 netwerkkaarten. Via Windows is een Linux opstart diskette te maken en alles 
staat in het Duits en Engels beschreven,