xbprev.jpg (521 bytes)xbtoc.jpg (529 bytes)xbnext.jpg (517 bytes)

Sygate installeren op de PC die verbonden is met de modem (under constr....).

Het programma SyGate is een eenvoudig softwarepakket dat alles zeer snel regelt zonder dat u veel hoeft in te stellen. Het komt zelfs met software om de client PC's snel in te stellen. Om het programma op te halen moet u kijken bij Sybergen Networks. U hebt dan weliswaar een uitprobeerversie maar die kunt u later altijd nog registreren.

INSTALLATIE
Ga voor de PC zitten die met het internet is verbonden en start de installatie door te dubbelklikken op het gedownloade EXE-bestand.
Tijdens de installatie van het programma zal setup vragen om de map waarin het programma ge´nstalleerd moet worden; dit is niet zo van belang en het beste is dan ook om gewoon telkens op Next>> te drukken. Interessant wordt het wanneer de volgende dialoog verschijnt :  

Server mode is de optie die u moet kiezen, de andere computers in uw netwerk moeten immers via dit programma en deze computer het internet op. 

Later zullen we Client mode kiezen als we dit programma ook op de andere computers gaan installeren (voor aanvullende mogelijkheden en ondersteuningen van SyGate; dit hoeft niet per se voor doodgewoon surfen op de andere PC's)

Na een tijdje kopiŰren komt setup met een soort check. Meteen een mooie gelegenheid om te zien of alles bij de Netwerkeigenschappen inderdaad wel goed ge´nstalleerd was. Druk op Continue. Na het drukken van Continue lijkt setup ergens in te blijven hangen maar dat is niet belangrijk, als dit gebeurt moet u gewoon op Finish drukken. Merk wel op dat de eerste test (zoals in het figuur rechts) wel met vlag en wimpel doorstaan moet worden. Het mag niet zo zijn dat er achter ÚÚn of meer kaarten een waarschuwing staat -> een fout in de instellingen of een niet juist ge´nstalleerde tweede kaart.

Als het goed is geeft het venster meteen de juiste kaart weer die verbonden is met de kabelmodem. In mijn geval dus de 3Com kaart en dat klopt :)

Klik Finish

A-oh. Wat hebben we daar... als u al mocht beschikken over een geldige licentie kunt u die gegevens hier invullen (kunt u kopen van Sybergen). Als u het programma alleen maar 30-dagen op proef wilt hebben kunt u volstaan met een klik op "I am a trial user". Hij vraagt wel om een code en die vindt u ook bij Sybergen Networks.


xbprev.jpg (521 bytes)xbtoc.jpg (529 bytes)xbnext.jpg (517 bytes)