xbprev.jpg (521 bytes)

TCP/IP velden invullen op de Windows 2000 server PC.

Ik zal nu de TCP/IP configuratie van de Realtek (de kaart die in mijn geval verbonden is met de andere PC's in de SERVER) behandelen.
Zie de onderstaande plaatjes:Klik rechts op het Netwerkicoontje op het bureaublad en kies dan Properties (Eigenschappen).
Dan zie je alle netwerkkaarten die je hebt met hun eigen icoontje.In mijn geval is verbinding '2' verbonden met een hub (dus met de andere computer(s)) en Local Area Connection (1) gewoon met de modem. Het kan in uw geval precies andersom zijn, maar u moet dus rechts klikken op het icoontje van de kaart die aan de andere computers vastzit, daarvan moeten we de instellingen wijzigen.


Goed dan, dit is de kaart die bij mij verbonden is met de andere PC. Eigenschappen kiezen.
Het gaat nu alleen even over Internet Protocol (TCP/IP) en niet over die andere dingen, want dat komt later :)

De eigenschappen van het Internet Protocol (TCP/IP). We willen immers internet delen. 

Merk op dat de hokjes voor het TCP/IP protocol wel aangevinkt zijn, anders is het uitgeschakeld. Die onderste regel;  'show icon in taskbar' is niet essentieel. Het icoontje in de taskbar laat alleen de activiteit & status van de lijn zien zoals bij het inbellen met een analoog modem.


OK, terug bij het begin van dit verhaal. De eigenschappen van TCP/IP:
Deze instellingen moet u ook bij de andere PC's gebruiken. Maar dan moet het IP-adres oplopen. Voor PC-2 dan 192.168.0.2, PC-3 komt daarna met 192.168.0.3  enzovoorts.

!! Waarschuwing, niet mijn DNS-instellingen overnemen, zie de FAQ !!

xbprev.jpg (521 bytes)