xbprev.jpg (521 bytes)xbtoc.jpg (529 bytes)xbnext.jpg (517 bytes)

WinGate installeren op de ander PC('s)


Het leuke van WinGate is dat het beschikt over client software, als je deze installeert lijkt het voor de andere PC's net zo of zij direct verbonden zijn met het internet (wat natuurlijk niet zo is). Een programma als ICQ zal hierdoor niet speciaal geconfigureerd hoeven worden voor een SOCKS server ofzo. De client software aapt het icoontje van een gewone modemverbinding na in de systemtray en het lijkt net alsof je aan het inbellen bent; de bytes die verzonden worden en ontvangen worden van de server-PC worden per keer bijgehouden (en kunnen ook bijgehouden worden in GateKeeper - handig voor je datalimiet als je die hebt).

OK, je gaat dus naar je client machine en start de WinGate setup daar op de een of andere manier (je start het bestandje bijvoorbeeld van een gedeelde schijf op je
server-PC of je kopieŽert het bestand eerst naar de desgewenste machine).

Klik op "Agree"
Kies "Configure this machine as a WinGate client" en klik op "Next".
Klik "Next"  en daarna op "Finish".
Tenslotte moet er nog opnieuw gestart worden: klik op OK.

Als je nu je browser instelt om verbinding te maken via een netwerk is het mogelijk om een site te bezoeken.
Andere programma's zoals bijvoorbeeld ICQ en mail/news programma's moeten net zo ingesteld worden als op de computer waar de kabelmodem inzit.

Op de client hoeft aan de Wingate software niets veranderd te worden, het werkt volautomatisch (zoekt automatisch de server op). Als het toch niet werkt bent u toch waarschijnlijk wat vergeten in te stellen op de WinGate server , zie daarvoor hier.

xbprev.jpg (521 bytes)xbtoc.jpg (529 bytes)xbnext.jpg (517 bytes)